L’XSLT és útil: Deliverance

Des de que fa molt de temps es va començar a parlar de l’XML i l’XSLT com a la panacea de la descripció ordenada de contingut i una descripció ordenada de les transformacions d’aquests continguts respectivament que tot i veure aplicacions que utilitzaven XSLT mai no li havia acabat de trobar massa la gràcia.

Ara però, i gràcies a que estic treballant en un projecte amb Plone que n’hi he vist el gran potencial: Deliverance.

El Deliverance, ras i curt és un proxy1 que amb una colla de regles2 li apliques transformacions a qualsevol pàgina web.

D’aquesta manera pots tenir un dissenyador que no sàpiga res3 sobre el CMS en que estàs treballant. Llavors per unir el disseny en HTML del dissenyador i les personalitzacions i els continguts  que s’han creat dins del CMS s’ajunten amb el Deliverance. Amb unes quantes regles senzilles li vens a dir “aquest bloc que surt a la dreta posa’l a l’esquerra amb aquests estils”.

A més a més, el Deliverance és independent del CMS en el que treballes, ja que el pots ficar enmig de l’usuari i el CMS de manera que els desenvolupadors no han de remenar res de disseny ni presentació i els dissenyadors només s’han de concentrar en fer els dissenys en HTML+CSS+JavaScript.

  1. Servei intermediari en aquest cas? Ja que es tracta de programari i no maquinari []
  2. Molt poques realment, quatre contades []
  3. Ni ho necessiti que és el més important []

Un pensament quant a “L’XSLT és útil: Deliverance”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *