virtualització i visions

ja fa un temps que ja comença a ser una paraula cada cop més comuna i avui me n’he adonat jo mateix …

aquest matí tot estudiant pels exàmens i fent d’altres coses tenia el portàtil amb el GNOME amb 4 escriptoris virtuals, en un d’ells hi havia engegat una instància del VMware on hi tenia el GnomeDeveloperKit per a fer-hi proves i en un altre hi tenia una finestra amb instància del GDM imbricada per entrar amb un altre usuari en el sistema :)[1]

ara que ha començat l’any recordo que en les típiques visions per a l’any que comença algú en el planeta GNOME va pronosticar que seria l’any de la virtualització, i almenys per a mi sí que ho ha sigut, perquè fa cosa d’un any que ni havia tocat un VMware i ara mateix el faig servir sovint (o la Sílvia que el fa servir com a eina diària per exemple)

ara que hi penso també es va dir que seria l’any de linux en dispositius mòbils i tot i que ja ho ha sigut, diria que aquest any passat ha sigut més de cara als desenvolupadors que no pas al mercat que hi ha hagut el moviment d’adopció del pingüí, per tant serà d’esperar que aquest any cada vegada sigui més normal trobar dispositius mòbils

[1] i això sense contar el grapat de terminals que tinc oberts cap a altres servidors (no entenc perquè hi ha la terminologia d’utilitzar el verb contra, ni que ens hi baralléssim!)