Python 2.4 i 2.6 al mateix temps

Degut a la feina haig de fer servir un programa ((El Zope, que és el servidor d’aplicacions que fa servir el Plone)) que necessita la versió 2.4 de Python i diverses biblioteques (la PIL per exemple).

El problema està en que per defecte Gentoo compila els paquets de Python per a la versió de Python activa del sistema. Com que el sistema de paquets de Gentoo depèn de la versió 2.5 de python tenim un problema: no puc compilar per a la versió 2.4 ja que el programa que s’utilitza per a gestionar els paquets no es pot executar amb aquesta versió!

Si compilo els paquets per a la versió 2.4 de Python llavors no em funcionen per a la versió 2.6, o el que és pitjor (i que em va passar ahir mateix) que si per descuit actualitzes algun paquet de python te’l compila per a 2.6 i t’esborra la versió de 2.4.

Per sort hi ha una solució molt fàcil: al fitxer de configuració de l’emerge (el famós /etc/make.conf) hi pots establir una variable nova:

USE_PYTHON=”2.4 2.6″

Amb aquesta única línia ja li estàs dient a l’emerge que cada vegada que instal·li un programa de python el compili tant per a la versió 2.4 i la 2.6 :)