les setmanes comencen dilluns

logotip de gentooDes de que tinc el portàtil nou i que hi vaig posar Gentoo tot ha anat força bé, almenys amb temps i una canya havia aconseguit que el servidor d’X funcionés (com que el portàtil porta una de les targetes gràfiques d’Intel noves no hi havia els drivers en el Portage normal).

L’únic defecte que no havia aconseguit solucionar era que tot i que el calendari de l’Evolution ja em marcava correctament com a inici de setmana el dilluns (es pot configurar a través de les preferències) el calendari del quadre (el que et surt quan fas clic a l’hora) em continuava mostrant el diumenge com a dia d’inici.

Tot i que en principi pels fòrums de Gentoo es deia que el quadre feia cas a la configuració de l’Evolution resulta que no (pendent d’emplenar un bug per això).

De manera que avui, cansat de veure els diumenges al principi he agafat el toro per les banyes, m’he desplaçat amb un terminal fins a /usr/share/i18n/locales i allà ho he solucionat :)

El problema és que el locale ca_ES li faltaven les línies (tretes del locale fr_FR):

first_weekday 1
first_workday 1
week 7;19971201;4

Un cop posat això només ha fet falta fer un locale-gen (com a root) i reiniciar, ja que tancar la sessió i tornar-la a iniciar sembla que no ha tingut prou efecte (els locales es carreguen a memòria en la seqüència d’iniciació de l’ordinador).

També haig d’emplenar un bug per això :)

2 pensaments quant a “les setmanes comencen dilluns”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *