Millorar el temps d’engegada de l’Ubuntu

Si esteu cansats d’esperar prop d’un minut a que s’engegui l’Ubuntu i no enteneu perquè coi li costa tant mostrar la pantalla d’inici, avui seguint una marevallosa guia he fet que l’Ubuntu del meu portàtil passi d’engegar-se d’uns 50 [1] segons a només 26 segons!

Em falta comprovar si treient l’usplash (la cosa gràfica aquesta tant bonica que mostra una barra de progrés i el logo d’Ubuntu) encara millora una mica. I si sapigués esbrinar que coi fa el modprobe [2] i el setkey segurament podria tenir la pantalla del GDM amb menys de 25 segons :)

[1] Abans de fer la primera comprovació ja havia suprimit uns quants serveis que no necessitava, de manera que enlloc dels 42 que marca el gràfic en serien uns quants més.

[2] D’acord, carrega mòduls del kernel, però necessita tant de temps i n’ha de carregar tants?! [3]

[3] Hauré de fer proves de compilar el kernel jo mateix amb tot a dintre i amb el mínim de mòduls possibles (i sense la quantitat de mòduls que hi deu haver i que no necessito) a veure si hi ha cap diferència :)