directoris d’ús comú

avui estic automatitzador :)

si abans feia un script per a poder baixar el codi font de manera més còmode i així escriure menys ara el que explicaré és pel següent cas:

normalment quan inicieu un terminal us deixa com a pwd a ~ però segur que allà no hi teniu directament tot el que voleu, en canvi teniu un altre directori (per exemple ~/gnome/codi) on hi teniu tot el codi font dels mòduls que us heu baixat amb l’script d’abans :) i per accedir-hi sempre heu de fer un cd gnome/codi

doncs bé, hi ha una variable d’entorn que ens permet afegir tants directoris com vulguem en el camí de directoris, altrament dit, que si posem export CDPATH=$CDPATH:~/gnome/codi al nostre ~/.bashrc a partir de llavors, des de qualsevol directori podrem accedir directament a qualsevol directori de ~/gnome/codi :)

en vaig sentir a parlar al planeta GNOME i avui cercant he anat a parar a Working more productively with bash 2.x/3.x, no està gens malament :D

Una resposta a “directoris d’ús comú”

  1. I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Els comentaris estan tancats.