zones blaves

com que no sóc conductor no m’afecta massa, però des que som parella amb la Sílvia i que normalment estem per Girona, hi he donat voltes algunes vegades

resulta que hi ha zones d’aparcament en els carrers en que s’ha de pagar, estan pintades de color blau i d’aquí que en diguin zones blaves, fins aquí res de nou oi?

el que ja no entenc jo és el sentit d’aquestes, no perquè la gent no li deixi per sempre i així hi hagi circulació de cotxes i de pas els ajuntaments facin alguns calers …

més concretament, el que no entenc és perquè durant la setmana has de pagar (menys a l’hora de dinar i per la nit) i en canvi els caps de setmana és tot el dia gratis

la lectura que en faig jo és: que pagui la pròpia gent que viu a la ciutat, però els turistes en canvi no; quan precisament entenc que hauria de ser al revés, si vius en una ciutat hauries de tenir més facilitats, llavors si ve algú a fer turisme o una estada de lleure perquè se li ha de posar facilitats i més facilitats?

Un pensament quant a “zones blaves”

  1. Ep!

    no és per dur la contrària, però en general les zones blaves, siguin d’on siguin, a més de ser una mesura recaptatòria (es diu així, suposo), també han de servir perquè, en els dies en què hi ha més moviment a les ciutats, també s’ofereixi una rotació més constant de vehicles estacionats en una mateixa zona. Si t’hi fixes, un dimecres veuras molts més cotxes intentant aparcar en carrers de zona blava que un dissabte o diumenge (tret d’ocasions especials). Per tant, i de cara als veïns, ja que els toquen els pebrots tota la setmana no deixant-los aparcar a la porta de casa per afavorir que els que treballen o ho necessiten puguin aparcar-hi, també es mereixen una treva de cap de setmana.

    Això si: a a Girona, o a les ciutats i pobles mitjans en general, no és absolutament necessari fer ús del cotxe a no ser que hagis de creuar tot el poble/ciutat. El què passa és que tots (jo també!) estem molt ben acostumats a arribar i aparcar. I potser precisament el què tracten de fer les zones blaves és fer-nos deixar el cotxe a casa. El cas és que, s’intenti el què s’intenti, el resultat és que acabem pagant:D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *