vaga general d’immigrants

fa temps que hi dono voltes …

tots aquests col·lectius que van dient que no volen immigrants, que ens treuen la feina, que porten delinqüència, etc etc i que l’únic que volen es que els expulsin a tots; s’han parat mai a pensar el que suposaria una vaga general d’immigrants a l’Estat espanyol?

m’explico, si tots els immigrants que hi ha treballant a Espanya fessin una vaga, ni que sigui d’un dia, m’agradaria veure com queda tot plegat: qui recolliria les escombraries? i en la construcció, quin % de persones no anirien a treballar? quantes fàbriques haurien de plegar per falta de personal? on serien els serveis de neteja de molts hospitals, centres públics, o fins i tot la casa pròpia? quin estaria per la gent gran fent-los les tasques domèstiques?

dubto molt que alguna d’aquestes feines les arribin a fer mai els fills de la gent que està en aquest tipus de partits, oi? segurament que tots aspiren a ser empresaris, polítics, enginyers, diplomats…

entenc que seria molt complexe muntar una vaga general d’aquest tipus, però només d’aquesta manera (amb sotragades econòmiques) es com es mou aquest Estat, mai no entendran cap raó que si política, ètica, ecològica, si no hi ha diners pel mig ….

tot i que un “experiment” a nivell local o comarcal també seria força concloent

s’hauria de parlar amb associacions pro immigrants o ONGs o el que sigui … no hi ha estudis econòmics (de què sinó?) que evalui el % del PIB que generen els immigrants?

2 pensaments quant a “vaga general d’immigrants”

  1. Als Estats Units hi ha hagut una experiència en la línia del que comentes al post. La comunitat hispànica va convocar el “Day Without Latinos” per visualitzar el paper que juguen en aquell país.

    De tota manera és tan estupid dir que els immigrants generen riquesa com afirmar sense més que roben llocs de treball. La immigració no és bona in dolenta, és un fenòmen que portarà èxits o fracassos depenent de com es gestioni.

    Felicitats pel bloc,
    Marc
    http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

  2. com que no generen riquesa? per molt males condicions en que els facin treballar i la misèria de sous que els paguen, construeixen edificis, netegen multitud d’espais i fan mil i una feines, això no es generar riquesa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *