trobada de guifi a BCN

avui a les 7 de la tarda a la UPF (més detalls del lloc en concret) es trobaran els barcelonins interessats a implementar la idea de xarxes lliures de guifi.net amb altres membres de guifi (entre els quals jo) per fer una altra presa de contacte a veure com s’ha d’anar encarant

aquests dies per les llistes de correu de guifi ja s’ha avançat força en estructurar una mica de què es parlaria a la trobada d’avui, al final no s’ha acabat amb res concret, així que ja veurem que ens hi trobarem :D

no es que sigui res d’especial que algú vulgui començar una nova xarxa aprofitant la plataforma de guifi, però al ser Barcelona on ja hi ha altres xarxes lliures funcionant (badalonawireless, xarx@ntoni, XSF-coop …) a més de un bon grup d’individuals, fa que sigui una mica més especial

i potser per això s’han marejat tots una mica volent ja fer coses que estem fent per Osona, i amb això vull dir senzillament, que no pots pretendre anar a veure en Jordi Hereu si no tens un projecte funcionant i avalat per un cert temps de funcionament i una massa crítica important que la gestioni i utilitzi, com tot projecte lliure, la seva validesa no la dóna el vist-i-plau d’algú, sinó que la pròpia comunitat li dóna la validesa i viabilitat, i si a més el projecte es fa prou interessant perquè com passa a Osona, gairebé ja es un tema quotidià (almenys en certes zones), sinó una revolució (en zones on no hi arriba pràcticament ni la tele) no pots pretendre que institucions, siguin polítiques o associatives, però al cap i a la fi no techies, intentin entendre-ho i veureu

apart, que com més gran és la institució pitjor és, per on ha avançat més guifi.net ha sigut sempre per els llocs on l’interlocutor tenia la capacitat de decisió (per posar un exemple, Vic el 1er any ens va ignorar, el 2n va fer una “prova pilot”, i el 3er ha començat a col·laborar – se suposa que les eleccions no hi han influït, però això ja són figues d’un altre paner)

però tot i així, quan comences una xarxa no et fan falta hereus, pubilles o talonaris, el que fa falta és teulades amb bones vistes, comprar material i moltes hores de dedicació, llavors, com en tot projecte que no fa res de dolent sinó tot el contrari, la vola de neu creix, creix, creix, creix i s’emporta tot el fum, indesitjables, envejosos fins i tot, que se li creuen pel camí

Nota: degut a això no podré anar a la trobada de preparació de l’OOocon2007 però diria que no es notarà una absència :)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *