Com facilitar l’arribada de nous col·laboradors

La majoria de projectes de programari lliure no tenen una o diverses empreses a darrere que els permeti desenvolupar el programari tant ràpid com vulguin i afegir totes les funcions que voldrien.

És més, per molt que en tinguin fins i tot llavors els interessa desenvolupar una comunitat de desenvolupadors, dissenyadors, traductors, grafistes, administradors, etc etc per tal que el projecte per si sol tingui molta més força, independentment dels recursos que la empresa hi pugui destinar.

Ara bé, com ho fas per aconseguir atreure nous col·laboradors?

Cadascú et dirà una resposta diferent, però el que estan fent al LibreOffice, és, almenys per mi, una de les millors maneres que hi ha: documentar tasques de diferents nivells de dificultat que permetin solucionar la primera pregunta que es fa tot col·laborador: què puc fer?

Com més facilitats es posen a que nous col·laboradors puguin contribuir al codi d’un programa, més fàcil serà que al cap d’un temps de tots els col·laboradors que han fet tasques, alguns d’ells passin a ser col·laboradors habituals i fins i tot, perquè no, col·laboradors claus del projecte.

3 pensaments quant a “Com facilitar l’arribada de nous col·laboradors”

 1. La pregunta adient no és “Com facilitar l’arribada de nous col·laboradors”, més aviat cal comprendre “com no fer fugir als nous col·laboradors”

  Voldria dir-vos que analitzeu els vostres comportaments verbals, de raonament, d’arrogància de vegades, les vostres respostes una mica massa superbs, i encara més la manca de bona guia “senzilla” dins les persones que volen apropar-se al voluntariat català. De vegades em pregunto si no hi teniu Troll dins de les vostres estructures…! Vaig presenciar el cas d’un voluntari que va fugir de pet dels vostres postulats… Voleu saber que es deia Aniol?

  Cal posar-se en el lloc de l’altre per a saber el com actuem i com pot sentir-se’n d’expulsat el nou vingut…!

  Salut i reflexió!

 2. Josep no se a què o a qui et refereixes però els comportaments que descrius no se on els hauràs vist perquè a tots els projectes que col·laboro (guifi.net, Softcatalà, GNOME, etc…) normalment ja hi ha autoregulació del grup i aquests comportaments ja no són ben vists …

  I amb això que dius de “els vostres postulats” no se a que et refereixes però si ho dius per Softcatalà per exemple, evidentment que hi ha la guia d’estil i el recull de termes que s’han de seguir, no podem començar a utilitzar 15 traduccions diferents per a cada terme si després volem que algú faci servir el GNOME en català …

  Fer acusacions d’aquest tipus en general tampoc ajuda a res més que a fer mala sang … quan trobes algun cas concret és quan has de fer saltar les alarmes i no dir-ho així en general

Els comentaris estan tancats.