rebre notificacions del cron al teu client de correu preferit

Logo del projecte DebianA la feina ((Perdó per l’SPAM :D )) tenim un parell de servidors ((El típic escenari de producció i desenvolupament/test)) que corren amb Debian on entre moltes altres coses hi tinc alguns processos amb cron i tal.

Com que des que vaig configurar un servidor de correu al servidor de casa estic rebent la sortida de l’execució dels processos que tinc en el cron per correu electrònic i trobo que és molt útil avui he fet el mateix a la feina, i la veritat és que ha sigut la cosa més senzilla del món!

Nota: amb aquesta configuració només rebreu els correus interns del propi servidor, no tindreu un servidor de correu completament funcional ni molt menys!

Passos per fer-ho:

  1. Configurar un registre MX d’un domini que tingueu al vostre abast per poder adreçar-vos-hi per recollir el correu.
  2. Deixar tal qual està l’exim4 tal com ve per defecte a Debian (o sigui no fer res :D).
  3. Instal·lar el dovecot-imap (apt-get install dovecot-imapd) ((Si voleu també podeu instal·lar el dovecot-pop3d per accedir a través de POP)).
  4. Llestos!

Ara l’únic que heu de fer és configurar el vostre client de correu perquè vagi a recollir a través d’IMAP els correus en el vostre servidor i d’aquesta manera tindreu puntualment la sortida de les execuccions dels processos del cron al vostre client de correu :D

Punts extra

  • Per si no us n’adoneu quan instal·leu el dovecot-imapd: el propi dovecot crea un certificat auto-generat de manera que només fent els 4 passos de sobre ((Realment dos: el primer i el tercer,  i un només en el propi servidor.)) teniu xifratge de la connexió gratuïtament :D
  • Per no haver de tenir 40.000 comptes en el client de correu que utilitzeu podeu afegir la següent línia al crontab de tots els usuaris que tinguin cron:

MAILTO=jordi@localhost

D’aquesta manera tots els usuaris que en el seu crontab tinguin aquesta línia enviaran el correu a l’usuari jordi, de manera que l’únic compte que haureu de tenir en el vostre client de correu és el de l’usuari jordi.