Sincronització de branques a git

És box-populi que treballar amb branques amb git és una delícia ja que ho facilita moltíssim: és molt ràpid i les eines que et posa a disposició per treballar-hi fan que sigui molt recomanable fer-ho per a qualsevol canvi que es vulgui fer en el codi d’una aplicació.

Ara bé, quan ja has fet els canvis que volies fer-hi com els sincronitzes cap a la branca master ((Així és com es diu la branca principal a git.)) ?

Tens dues opcions, la que utilitzava jo fins ara:

git checkout master
git diff –stat master..BRANCA_DEV
git merge master..BRANCA_DEV
git push

Amb això el que obtenim és que agafem tots els canvis que hi ha a BRANCA_DEV respecte de master i els mescla. A més a més per deixar-ne constància en fa un commit final amb la típica frase ((Com tot en el git es pot canviar)) “Merge branch ‘BRANCA_DEV’ into master“.

Ara bé, hi ha una manera més bonica i més elegant de fer-ho, rebase:

git checkout master
git rebase BRANCA_DEV
git pull
git push

Amb això el que estem fent és agafar els canvis de la branca BRANCA_DEV i els col·loca, en bloc, abans dels canvis que tinguem fets a la branca master. Això vol dir que si partim d’un commit X i fem tres canvis a la branca BRANCA_DEV i dos canvis a la branca master, quan executem les ordres de sobre el farà el git és reiniciar els commits fins al commit X, aplicar consecutivament els 3 commits de BRANCA_DEV i finalment un cop fet això aplicarà els nostres dos canvis a la pròpia branca master.

D’aquesta manera, sigui quin sigui el mètode utilitzat per sincronitzar les branques ja tindreu una manera molt fàcil de treballar amb diverses branques alhora, etc etc

Una resposta a “Sincronització de branques a git”

  1. I am currently perfecting my thesis on gate.oi, and I found your article, thank you very much, your article gave me a lot of different ideas. But I have some questions, can you help me answer them?

Els comentaris estan tancats.