Branding

tuxAcabo de ser redirigit per un d’aquests enllaços curts[1] a the How-To Geek i per sorpresa meva veig que hi ha unes quantes categories amb de how-to: Diverses versions del SO de Windows, l’Office, Internet, Geek stuff, ubuntu/linux i blogs.

Hi ha dues qüestions que em fan arrufar el nas:

  • La icona que hi ha al costat de la categoria Internet és la del Firefox
  • La categoria de Linux és Ubuntu/Linux

No tinc cap problema amb el Firefox, a tothom que li veig un IE li dic que es passi a Firefox, el primer que faig quan acabo d’engegar una màquina virtual amb Windows és instal·lar el Firefox (després l’OOo perquè tarda més bàsicament :D). El que em preocupa per dir-ho d’alguna manera és que llavors per la mateixa regla de tres si hi hagués una categoria de ordinadors o ofimàtica i s’hi posés el logo de Windows o de l’Office (si aneu a la pàgina veureu que les categories per aquestes categories posen clarament Windows $VERSIO i Microsoft Office) ja tothom li tiraria els plats pel cap. I els que fem servir l’Epiphany, o fan servir el Chrome, l’Opera, el Safari i tantíssims d’altres navegadors que hi ha pel mon?

I l’altre que també em fastigueja últimament ja és el del Ubuntu/Linux … si l’Stallman es queixava que ningú en diu GNU/Linux ara li tocarà a en Tolvards queixar-se que ningú li diu Linux i tothom li diu Ubuntu … ja m’imagino l’adaptació d’alguns dels brillants articles d’en Monzó sobre el nomenclàtor de Barcelona adaptat a aquest tema :D

Cada any es diu que aquest serà l’any de Linux i bla bla bla, però fins i tot el Google trends mostra clarament que mentres les cerques sobre Linux van baixant, les de Ubuntu van pujant. Com deien a dinaminta: “Reflexionem-hi senyors, reflexionem-hi!”

(back to work)

[1] El lloc és http://www.ln-s.net no podia ser més bo el nom del domini :D