3 de cop (i els que falten!!): 7k 10k i RIPE

logo guifiSembla mentida que només fa un mes i deu dies celebràvem el cinquè aniversari amb el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat destacant lo bé que  ho hem fet durant tots aquests anys i ara ja tenim una altre motiu de celebració triple!

Els dos primers van molt junts: si seguiu una mica la pàgina de guifi.net us haureu adonat ja que hem arribat als 7000 nodes operatius i als 10000 registrats! Moltes felicitats a tots i totes que ho heu fet possible!!!

El tercer ja és en un altre nivell i és un dels bons motius pels quals ara sí que ens serveix tenir una fundació: Som membre de RIPE!

Això ens permet tenir adreçes públiques d’Internet, no només les de Free Networks que són les que ja utilitzávem fins ara sinó adreçes de les mateixes que podria assignar qualsevol operadora (tant IPv4 com IPv6).

D’aquesta manera ja sóm part d’Internet i ja podem fer els procediments per tenir un AS (sistemes autònoms), d’aquesta manera totes les adreçes que tinguem es podran enrutar des d’un sol punt i permetrà fer els desplegaments de forma correcte.

Com a petit regal per a celebrar-ho ahir vaig reordenar tots els nodes que vaig trobar mal col·locats per la jerarquia de zones que tenim. Evidentment no vaig poder revisar-les totes si en veieu feu-ho saber als fòrums o arregleu-ho vosaltres mateixos ;)

Què serà el següent? El primer enllaç amb fibra òptica? Que ja tinguem un AS? L’enllaç final entre Osona i la Garrotxa? O l’enllaç cap a la costa? O segurament una de les moltes altres coses que s’estan coent dintre aquesta gran xarxa de persones que formen guifi.net!

2 pensaments quant a “3 de cop (i els que falten!!): 7k 10k i RIPE”

  1. Gràcies David!

    Em sembla que has triat precisament el “pitjor” ja que aquest enllaç depèn en gran mesura de la Generalitat, la qual no està massa per la feina :S

    Esperem però que aviat es posin les piles!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *