fa 1000 anys estaven millor

fa poc que he llegit un article al Sàpiens sobre si era real la fòbia que hi va haver a l’any 1000 per si era la fi del Món i l’article no només conclou que és fals sinó que a més en dóna un dels principals motius: a l’any mil molts pobles encara no feien servir el sistema horari actual, alguns encara utilitzaven el sistema romà, d’altres contaven els anys pel regnat del seu monarca (el cas de Catalunya per exemple)

cosa que em provoca una vergonya aliena important cada vegada que recordo la psicosi que hi va haver (en certa mesura, però també molt més reprobalbe si tenim en compte l’alfebetització i el coneixement del món que tenim ara mateix) en la vigília de l’any 2000

és més, aquests dies tot fent mates a la universitat, en els que tractavem els canvis de base i tot plegat, només em fa pensar encara més que el Món com a tal no coneix de dates ni horaris i com de costum tot és per culpa de mirar-se massa el melic i creure’s que sóm el centre de tot (o aquesta és la meva reflexió almenys)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *