a quin programa pertany aquest fitxer?

això és una cosa que me l’havia preguntat moltes vegades, i no se com ho han resolt altres distribucions, però a Gentoo tenim:

equery b /path/sencer/a/un/fitxer

que retorna el ebuild (en aquest cas) al que pertany, en debian i derivats existeix quelcom semblant? que altres vegades a l’Ubuntu que tinc al portàtil també m’he preguntat qui coi m’havia posat un fitxer pel S.O. i l’únic que se m’havia ocorregut era anar al Synaptic i mirar les propietats de un deb que un cop instal·lat et diu els fitxers que ha instal·lat

el problema en tots els Linux en general és quan comences a instal·lar programes que compiles tu mateix, tot i que es pot pal·liar una mica si ho instal·les a /opt, però a la que hi instal·les gaires coses també es converteix en un lloc poc habitable :(