captures de pantalla

li he hagut de fer unes captures de pantalla a un company de com configurar el còdec Xvid per a Windows, per a comprimir vídeos i ….

VAIA MERDA EL WINDOWS!

serà que ja estic molt acostumat a l’ús del GNOME, però és que és infumable el Windows en quan a captures de pantalla

si heu provat GNOME (ni idea com ho gestiona el KDE o altres entorns d’escriptori de Linux)

però el workflow de GNOME és:

  • deixes el que vols fer-ne la captura de manera que estigui visible i
    • prems la tecla de imprimir pantalla
    • o prems la tecla alternativa + imprimir pantalla (per capturar només la finestra que tens seleccionada)
  • un cop fet això et surt un diàleg que et demana el nom del fitxer i on el vols desar

fàcil i intuitiu no? prems una tecla (o combinació de) i veus un diàleg referint-se a aquesta acció
però ignorant de mi, entro a Windows i vaig prement la tecla de imprimir pantalla i no passa res, només veig que per un moment desapareix el cursor, estressat vaig a demanar-li a una companya de pis com coi es fan les captures de pantalla a Windows, i resulta que quan prems la tecla d’imprimir pantalla el que has de fer després es anar al paint o (no se si es pot amb algun altre programa) i enganxar

o sigui, el Windows NOMÉS et fa la captura de pantalla i te la deixa al porta-retalls, res més!! i d’això en diuen fàcil de fer servir????

2 pensaments quant a “captures de pantalla”

  1. Vaja… doncs personalment prefereixo la forma Windows que no pas la Gnome. Les vegades que necessito capturar una pantalla no és per generar un fitxer (jo no sóc dels que cada dia fa un screenshot per veure el maco que tenen l’escritori), sinó per incloure una finestra dins d’un document.

    Per fer això trobo molt més còmode el que fa Windows: el desa la porta-retalls i d’aquí l’enganxo al document (o vaig al programa de gràfics i allà la manipulo). No em cal decidir en quin fitxer el vull copiar i després haig d’importar el fitxer.

    Dels milers de captures de pantalla que he fet a la meva vida (!! perdó per la pedanteria), pràcticament sempre m’ha estat molt més útil tenir la captura al porta-retalls que no pas en un fitxer.

  2. Doncs el KDE fa us d’un programet, el KSnapshot, que segur és molt parescut al de Gnome.

    Fas Impr Pant i et surt un diàleg amb un thumbnail de la pantalla i et dóna les opcions de Desar (qualsevol format), copiar al portaretalls o imprimir.

    També pots escullir quina secció de la pantalla agafaràs mitjançant sel·lecció o àrea i quant de temps trigarà a fer la captura.

    Va moolt bé.

    Salutacions

    PD: Aviat em posaré amb Di Gi ;-)

Els comentaris estan tancats.